logo-website

 

 

 

home
wat is Kuljuru Keso
nieuws
workshops
filmpjes
word vriend(in)
ideeŽn delen
foto's
contact
links
jaarverslag

 

 

 

 

   nieuws

 

 

Samenwerking met Atelier Simone

Stichting Kuljuru Keso is een samenwerking aangegaan met Atelier Simone. Via deze website kan iedereen producten van Kuljuru Keso online bestellen.

 

De Uitkomst biedt geen uitkomst meer

Kuljuru Keso kon tot voor kort beschikken over een mooie ruimte in De Uitkomst (de leegstaande Hub van Doorne-school) in Deurne. De huur is helaas stopgezet. Begin november 2014 zijn we verhuisd naar een nieuwe plek aan de Kokmeeuwenweg in Heusden waar we gebruik kunnen maken van een ruimte voor de opslag van onze spullen. Daarmee is wel een einde gekomen aan onze plastsic-o-theek.

 

Kuljuru Keso weer naar Senegal

Stichting Kuljuru Keso is tot 6 januari 2014 in Senegal. Initiatiefneemster Angela en haar man Abou hopen vooral meer structuur aan te brengen in de organisatie aldaar. Er worden in Senegal sinds 2010 volop workshops gehouden waarin vrouwen de technieken leren om producten van plastic te maken. Ook worden de gemaakte producten op de lokale markt aangeboden en verkocht. Lees http://kuljurukeso.waarbenjij.nu

 

Facebook

Kuljuru Keso heeft een eigen Facebook-pagina waarop alle nieuwtjes staan vermeld.

 

Plastic-O-theek nu op afspraak open

Stichting Kuljuru Keso heeft een eigen werkruimte, genaamd de Plastic-O-theek, in De Uitkomst (de voormalige VMBO-school Hub van Doorne) aan de Haspelweg in Deurne. Iedereen kan hier kennis maken met de plastic-o-fantastic workshops en de bijbehorende technieken om van plastic tasjes nieuwe producten te maken. Tevens zijn er Kuljuru Keso-producten uit Senegal verkrijgbaar. Maak hiervoor een afspraak via 06-19578262.

 

Visie 2014-2015

Stichting Kuljuru Keso bereidt de keuzes voor de komende jaren voor. Onlangs is hiervoor een plan opgesteld. Klik hier voor het plan. 

 

Plastic-o-theek geopend

Stichting Kuljuru Keso heeft zaterdag 7 januari 2012 haar eigen werkruimte geopend in de leegstaande VMBO-school Hub van Doorne aan de Haspelweg in Deurne. Tevens werd de naam van de ruimte 'Plastic-o-theek' onthuld.  We kunnen terugkijken op een succesvolle opening met ruim vijftig bezoekers.

foto opening

              De officiele opening (meer foto's van de opening onder de button foto's)

 

Kuljuru Keso in Senegal 2

Stichting Kuljuru Keso is van 21 tot en met 28 juli 2011 in Senegal, Afrika geweest om er verdere stappen te zetten. Voor een korte samenvatting van wat het bezoek heeft opgeleverd zie Senegal. Of voor een compleet verslag:  www.kuljurukeso.waarbenjij.nu

 

Kuljuru Keso in Senegal 1

Stichting Kuljuru Keso is van 9 december 2010 tot 13 januari 2011 in Senegal, Afrika geweest om het duurzaam initiatief verder voort te zetten. Initiatiefneemster Angela Berkvens heeft workshops gegeven aan groepen kansarme mensen in de hoofdstad Dakar en in de provincie Fouta (tegen de grens met Mauritanië). Hier zijn mensen in een aantal weken opgeleid in het ambachtelijk verwerken van plastic tasjes/afval tot nieuwe producten. Zowel in Dakar als in Fouta zijn nu twee contactpersonen actief die het werk van Kuljuru Keso daar coördineren. 

Klik hier  voor een promo-film waarin de werkwijze duidelijk wordt en waarin de eerste resultaten van de workshops in Senegal, Afrika te zien zijn. De film duurt zo'n zes minuten. De moeite waard om even te bekijken. Met dank aan Harrie Jonkers uit Bakel, die uit het vele film- en fotomateriaal een helder beeld heeft neergezet over de stichting.

 

Kuljuru Keso zoekt versterking bestuur 

Stichting Kuljuru Keso isin 2010 opgericht en telt vier bestuursleden. We zijn op zoek naar versterking. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via info@kuljurukeso.nl, of via tel. 06-19578262.